Translate

Thursday, December 12, 2013

Ride and Fishing

As salam. Closing ride ini tahun. Koh Mook, beautiful island for me. Can bring bike to island. Nanti cerita details. Ok lah..so sorry for the delay. Bizi yang teramat sangat.


Aku bertemu beberapa cyclist dr pelbagai Negara..ada yang solo, berduet dan group. Yang ni dari China..jumpa di Ang Yee's Guest House di Satun
Me: Good morning
She: Smiling at me with beautiful smile
Me: Where are u frm?
She: Blurrr...
Me: From Japan, Korea, China?
She: China.
Me : Ooooo...can speak English?
She: No
Me: Jauh nya akak saikel dari China, pas ni akak nak g mana? Langkawi ka? (dah English pun x paham, aku bedal la dalam bahasa Melayu)
She: Langkawi...###&&&*****@@@@@!!!!!!!!!!!@@@@@!!!!!!!^^^^^%%%%%%
Me: Ooooooo...(sambil aku belek basikal dia, barang apa yg dia bawak). Ok kak, semoga selamat tiba ke destinasi ya bersama kawan2 akak. Berhati2 di jalan raya. Bye2..
She: Bye2..

Plus aku tertinggal peta, so memilau la aku carik map 7e kat sana. Alhamdulillah owner Ang Yee's Guesthouse di Satun bagi aku map. Ada ja org dtg tlg dari pelbagai sudut. Manyak nak stori mori.
Nawaitu aku nak carik island yg boley bawak sekali ngna moto. Aku dengar ada. Tp lokasi x tau. Island yg x ramai org, mostly adalah Muslim. So aku pun CSI, Koh Mook la tempat aku hang out. Priority boley memanching..hehehe. Sun burn usah cakap lah, balik Mesia merelit. Hehehe.. Biar hitam, pengalaman yang penting.

So aku pun merayap lah dari Satun nak ke Koh Mook ni, main bedal ja jalan. Main masuk ja jalan sesedap rasa..ahaks












Jaga2 bang, kapchai buruk jaa...nak merayap lagi jauhhhhh nti





Sebelum jadi Tatinic,  kasik posing dulu lahhh



Cak aaaaa



Chantek nyaaaaaaaaaaaaaa..kaki


Merayap kak, habis satu pulau aku merayap. Bukan reti duk diam pong. Ngan makchik local pun aku join the club bila ptg..aku macham besa lah, bedal dalam bahasa Melayu, paling habis makchik tu sengehhhh..


















Sekian sahaja perjalanan saya yg tidak seberapa, budak bru baru belajo. Masih belajo dan belajo. Di luar sana ada yg lagi manyak pengalaman, saya pengalaman yg masih baru kira zero lah





3 comments:

  1. hebat ...tahniah cekal hadapi cabaran.....

    ReplyDelete
  2. aaaarrghhh...lambatnya..cerita la cepat sis..dah x sabaq dah nk baca ni..papun congrate...

    ReplyDelete